Ponta, după ce Guvernul său a încălcat din nou legea: Noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal și atât

Ponta, după ce Guvernul său a încălcat din nou legea: Noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal și atât
Publicat: 24/01/2015, 15:30

Guvernul Ponta nu se află în prima situație în care încalcă legea și organizează alegerile parțiale pentru colegiile, primăriile și Consiliile Județene rămase vacante. Situația s-a repetat și în timpul guvernării USL.

Întrebat cum comentează rezoluția PNL adoptată, vineri, la Iași, prin care Guvernului PSD i se acordă termen de o săptămână pentru a declanșa alegeri parțiale, Victor Ponta a spus că liberalii acuză guvernul „tot timpul de ceva”.
„PNL ne acuză tot timpul de ceva. Dânșii sunt în opoziție, însă mi-aș dori să avem mai puțin scandal dacă se poate, mai puțină ceartă. Am văzut că noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal și atât. Haideți să ne așezăm la masă și să discutăm despre Legea electorală, despre Codul fiscal, despre sistemul de alegeri. Facem alegeri, dar pe ce sistem facem, pe sistemul actual? Dânșii vor să-l schimbe, că spun că nu e bun. Păi dacă nu e bun, hai să facem un nou sistem. Adică genul ăsta de ceartă și scandal marcă înregistrată Traian Băsescu și PDL văd că a fost moștenit”, a spus Victor Ponta, la ieșirea din clădirea administrativă a Catedralei Mitropolitane Iași, unde a avut o întrevedere cu IPS Teofan.

Ponta a adăugat că este dispus să aibă un dialog cu opoziția referitor la obiectivele fundamentale ale României, dar că nu mai vrea să intre în dispute și scandaluri.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, după reuniunea conducerii partidului de la Iași, că liberalii au adoptat o rezoluție prin care acordă Guvernului Ponta termen de o săptămână pentru a declanșa alegerile parțiale, în caz contrar există posibilitatea unor acțiuni în justiție.

Liderul PNL a afirmat că sunt, în prezent, 26 de mandate de primari vacante, șase mandate de parlamentari, trei mandate de președinți de consiliu județean și două consilii locale care au fost dizolvate, iar Guvernul nu a declanșat procedurile pentru alegeri parțiale.

Gorghiu a menționat că Guvernul a depășit termenul legal de 90 de zile în care era obligat să organizeze alegerile parțiale.

„Premierul ce credeți că a făcut ieri? Mi-a propus să negociez, mi-a propus să mă consult cu el pe subiectul alegerilor parțiale. Nici nu pot să-i dau un răspuns pe această temă, pentru că eu cred că legea nu poate fi negociată, nici măcar cu premierul Ponta”, a mai declarat copreședintele PNL.

Ea a menționat că apelul PNL, făcut prin intermediul rezoluției adoptate de conducerea PNL, este acela de a se organiza „în regim de urgență” alegeri parțiale „în absolut toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese”.

„PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat, răspunsul adecvat fiind acela de a intra în legalitate și de a organiza alegerile parțiale. Îi acordăm Guvernului României un termen de o săptămână pentru a elabora legislația despre care vorbim”, a mai declarat Gorghiu, precizând că face un apel inclusiv la societatea civilă pentru a susține solicitarea PNL.

Totodată, liderul PNL afirmat că liberalii vor solicita în comisia parlamentară de Cod electoral să se discute cu prioritate introducerea votului prin corespondență.

Florin Ghețău, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Haos pe Aeroportul Otopeni, din cauza unui protest mascat la TAROM: 10 curse au...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Nicki Minaj și-a anulat concertul în România înainte cu doar trei ore. Ce motive a...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
Doi deţinuţi au dat BAC-ul din spatele gratiilor, în Baia Mare. Unul dintre ei a...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ce avere are Serghei Mizil: Fiul fostului demnitar a dezvăluit adevărul despre proveniența banilor săi...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Tarom a anulat mai multe curse „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”....
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cum învingeau oamenii căldura înainte de aerul condiționat? Foloseau ventilatoare de mână, mergeau la film...
×